mandag 3. februar 2014

Kong Lear

Onsdag 29. januar var klassen min i Bergen for å se teaterstykket Kong Lear av Shakespear.

Teaterstykket var veldig modernisert der vi som publikum fikk lov til å bestemme mykje av det som skulle skje. Det einaste som var fast ved stykket var replikkane. Vi fikk altså lov til å bestemme kor ting skulle stå, kva skodespelarane skulle ha på seg og kva ting dei skulle bruke undervegs i teaterstykket.

Eg synst at det var veldig vanskeleg å følgje med på alt som skjedde. For det første brukte dei eit gamaldags språk som var vanskeleg å forstå, og for det andre var det veldig rotete då det skjedde mykje på forskjellige stader på kort tid. Plutseleg skjedde det noko ein plass i rommet, og rett etterpå skjedde det noko heilt anna på andre sida av rommet. Forvirrande.

Skodespelarane var veldig flinke til å improvisere. Dei fikk tilfeldige ting inn på "scenen" og klarte å bruke dei heilt fint. Dei klarte også å tilpasse rollane sine etter kostyma dei fikk og kvar ting stod i rommet. Imponerande!

Det siste som var ganske bra med teaterstykket var at det var ganske morosamt. Dei hadde ganske morosame replikkar av og til, og dei gjorde ting som var ganske gøy å se på. For eksempel så var det to menn som hoppa og sprang rundt i rommet og dansa som ballerinaer. Det var veldig morosamt!


Eg vil gje dette teaterstykket terningkast 3/4. Grunnen til dette er at det var veldig vanskeleg å forstå kva dei sa og kva som skjedde, men det at det var morosamt gjorde at det blei mykje betre å se på. Alt i alt ei heilt grei teaterforestilling.












 Som dykk ser var "scena" ein gymsal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar